Šiesti cudzinci zadržaní pri hranici s Ukrajinou chcú azyl na Slovensku

28.06.2013 Sobrance

Sobrance 28. júna (TASR) - Šiestich štátnych príslušníkov Sudánu, Sýrie, Etiópie a Ukrajiny zadržala polícia vo štvrtok 27. júna na slovensko-ukrajinskom pohraničí. Cudzinci vstúpili na územie Slovenska nepovoleným spôsobom, a to mimo hraničný priechod.
Ako prvého zadržali policajti približne o 3.55 h štátneho príslušníka Ukrajiny v katastrálnom území obce Ulič. "Muž prekročil štátnu hranicu z Ukrajiny do SR neoprávnene mimo hraničný priechod a na našom území sa zdržiaval neoprávnene. Z územia SR bol následne administratívne vyhostený," informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická.
Dodala, že troch cudzincov zo Sudánu, jedného z Etiópie a ďalšieho zo Sýrie zadržali policajti krátko pred 8.00 h v katastrálnom území obce Nová Sedlica. Štyri zo zadržaných osôb sa podľa Kopernickej následne podrobili odbornému lekárskemu vyšetreniu zameranému na určenie ich veku. Ich výzor totiž nezodpovedal veku, ktorý uvádzali.
"Z dôvodu, že všetci piati prejavili úmysel požiadať o azyl na území SR, boli prevezení do Záchytného tábora v Humennom za účelom azylového konania," uzavrela Kopernická.
 

Vyberte región